Xàtiva

UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives)


La UPCCA de Xàtiva (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives) és un servei de titularitat municipal que compta amb l’acreditació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Aquesta desenvolupa diverses funcions i accions enfocades a reduir i evitar l’ús i/o l’abús de drogues, l’aparició de conductes addictives en general i promoure hàbits de vida saludables i una cultura que rebutja el consum de substàncies.

Davant la necessitat de crear un espai públic especialitzar en la prevenció, l’atenció i l’assessorament de les problemàtiques relacionades amb drogodependències i altres
conductes addictives, aquesta Unitat és l’òrgan competent encarregat de vigilar el compliment del vigent Pla Municipal de Drogodependències i Addiccions de Xàtiva.

Entre les funcions principals d’aquesta Unitat tenim:

➢ Coordinar i supervisar tota acció preventiva que en matèria de drogodependències i addiccions es realitza al municipi.

➢ Augmentar la implicació i participació de la ciutadania i organitzacions socials en els programes de prevenció de caràcter municipal.

➢ Realitzar una labor preventiva que abasteix principalment l’àmbit comunitari, escolar i familiar.

➢ Desenvolupar programes educatius de prevenció sobre drogues i altres conductes addictives en el centres escolars de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius.

➢ Implicar i formar a la comunitat educativa i sanitària en prevenció d’addiccions per a capacitar-la en la labor preventiva.

➢ Promoció d’hàbits de vida i una cultura saludable i de les habilitats universals per a la vida que reforcen la salut integral, especialment en població jove.

➢ Assessorar i orientar a qualsevol ciutadà de Xàtiva (principalment famílies i joves) que requerisca una atenció especialitzada.

Tècnic encarregat de la UPCCA: el psicòleg Andreu Sanchis Llopis

Per a sol·licitar qualsevol de les activitats que es realitzen des de la UPCCA, cal ficar-se en contacte mitjançant:

★ Ubicació: Casa de la Joventut: Carrer Montcada, núm 14, primera planta - 46800 Xàtiva.
★ Telèfon: 96 228 18 03
★ Correu electrònic: andreusanchis@ayto-xativa.es